Sri Lanka

Sri Lanka, este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Are coaste la Golful Bengal, în est, Oceanul Indian în sud și vest și Strâmtoarea Palk în nord-est, care o separă de India. Capitala Sri Lankăi este Colombo. 

 O insula in forma de lacrima in Oceanul Indian, Sri Lanka este o tara plina de bogatii culturale si naturale. Portughezi, olandezi si britanici, cu totii si-au lasat amprenta asupra teritoriului, dand nastere unui amestec incantator de orase antice, monumente si arhitectura coloniala frumoasa. Plajele aliniate de palmieri nu sunt niciodata departe de muntii verzi din interiorul insulei. Cu toate astea, forma de lacrima a insulei i se potriveste, de vreme ce Sri Lanka a avut parte de suficiente tulburari politice si dezastre naturale in ultimele decenii. De cand a devenit republica in 1972, au izbucnit conflicte sangeroase din partea minoritatii tamil, cerand un stat separat. In afara de o scurta perioada de incetare a focului, activitate aterorista a Tigrilor Tamil nu a incetat de atunci.

Principalele atractii turistice

• Cea mai cunoscuta atractie a Ari Lancai este Fortareata in Stanca Sigiriya, listata ca patrimoniu mondial de catre UNESCO. Acest palat-fortareata din secolul V este cocotat pe o stanca deasupra campiilor din centrul tarii.

• Plimbati-va printre meterezele, vilele coloniale si strazile pline de atmosfera ale fortului olandez Galle, alt loc aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Galle este si un centru de mestesug - dantele, sculpturi in fildes si slefuirea pietrelor pretioase.

• Vizitati orasul pitoresc Kandy, ultima fortareata a regilor Kandy. Acum este un sanctuariu cultural in care obiceiurile si ritualurile stravechi sunt un stil de viata. Templul Dintelui adaposteste dintele sacru al lui Buddha.

• Templele din Pestera Dambulla reprezinta centrul insulei si o colectie intriganta de temple ce adapostesc o colectie extinsa de picturi si statuete religioase.

• In Colombo puteti negocia preturile in piata Pettah, admirati florile din Parcul Vihara Maha Devi in lunile martie, aprilie si inceput de mai si incercati unele dintre cele mai bune restaurante.

• Explorati Parcul National Yala de pe coasta de sud-est. Aici se afla cea mai mare densitate de leoparzi si multe alte specii, de la elefanti la pasari.

• Admirati uriasul Buddha culcat din Polonnaruwa, o capitala antica si alt loc de patrimoniu mondial UNESCO, renumit datorita ramasitelor palatelor regale si templelor. Aici se afla si unul dintre cele mai frumoase muzee din tara.

• Negombo este cel mai vechi si mai cunoscut sat de pescari din Sri Lanka, precum si o statiune populara, in apropiere de aeroportul international. Satul se afla pe o fasie de tereitoriu ce separa marea de laguna.

Gastronomie

Orezul picant este mancarea principala a locuitorilor si se consuma impreuna cu legume, carne sau sosuri picante. Multe feluri de mancare sunt gatite in lapte de cocos. Desertul consta de obicei in fructe sau dulciuri. Bauturile obisnuite sunt ceaiul si laptele de cocos. Dupa masa si intre mese se consuma seminte de areca si lamaie.

Informatii utile

Capitala: Colombo
Ora locala: GMT +5,5
Principale limbi vorbite: sinhala, tamil
Moneda: Rupie Sri Lanka

Nu avem in acest moment hoteluri disponibile la aceasta destinatie