Portugalia

Cu secole in urma, Portugalia era o pioniera a explorarilor in lumea intreaga. Pana recent insa, nu a avut prea mult suces in industria turismului. In afara de Lisabona, Algarve si insula Madeira, Portugalia era nedescoperita de majoritatea vizitatorilor. Astazi, Portugalia infloreste ca o bijuterie pura a turismului european. Istoria sa bogata si tulburata, creata de descoperirile secolelor XV si XVI si conducerea Statului nou din 1932 pana in 1974, este o parte integranta a tarii de astazi.
Portugalia are suficiente locuri listate ca patrimoniu mondial de catre UNESCO si minunatii naturale si culturale pentru a atrage atentia oricarui vizitator, peo perioada mai indelungata de timp. Tara are o diversitate surprinzatoare, o clima idilica si locuitori primitori, asta fara a mai mentiona imaginile de carte postala a coastei stancoase, plajelor primordiale si a pescarilor, strazilor pietruite, caselor varuite si castelelor de poveste.
Portugalia va ofera oportunitati nelimitate, de la petreceri in statiunile de litoral sofisticate, la plimbari in centre medievale precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra. Pentru a explora locurile mai retrase, petreceti o noapte intr-o cabana romantica, o manastire sau un conac situat intr-un peisaj fascinant.
In privinta sporturilor, Portugalia este o destinatie de top pentru golf, tenis, pescuit, calarie, windsurfing si schi nautic. Alte experiente de neuitat includ Fado, muzica soul a Portugaliei, sarbatorile de la tara, cu traditii folclorice vechi de secole, degustari de vinuri si bucate delicioase din peste.
Principalele atractii turistice
• Plimbati-va pe dealurile capitalei Lisabona pentru a admira orasul si estuarul raului Tagus. Urcati cel mai inalt deal dintre cele 12 si vizitati castelul Sf Gheorghe din secolul XII.
• Priviti rechinii la cel mai mare oceanariu din Europa, vedeti raul Tagus de sus, din telecabina si vizitati Pavilionul Cunoasterii in Parcul Natiunilor, la 5km est de Lisabona.
• Explorati suburbia Belem a Lisabonei, locul din care a plecat Vasco da Gama in secolele XV si XVI. Atractii pe care nu trebuie sa le ratati sunt Torre de Belem si Manastirea Ieronimitilor, ambele aflate pe lista UNESCO de patrimoniu mondial, precum si noua colectie Berardo de arta moderna.
• Vizitati Sintra, un oras alpin plin de palate, la 25km de Lisabona. Nu ratati fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze si frumoasele gradini Monserrate.
• Din Sintra indreptati-va spre vest, la farul din Cabo da Roca si priviti valurile ce se izbesc de stancile de dedesubt, in cel mai vestic punct al Europei.
• Descoperiti Evora, un muzeu virtual si un oras ce si-a atins epoca de aur in secolul XV, cand a devenit resedinta regilor portughezi. Monumentele sale au avut o influenta profunda asupra arhitecturii portugheze gotice si manueline.
• Vizitati manastirea Santa Maria, aflata pe lista de patrimoniu mondial UNESCO, ce a fost construita in memoria victoriei regelui Joao I asupra Castiliei in 1385. Vizitati si manastirea Santa Maria dAlcobaca, intemeiata in secolul XII de regele Alfonso I.
• Explorati istoria medievala la castelul cavalerilor templieri din Tomar. Manastirea ordinului lui Hristos din inima castelului este una dintre principalele structuri artistice si istorice a Portugaliei.
• Vizitati centrul istoric al orasului Porto, cu Palatul Bursei, catedrala romanesca-gotica, biserica romanesca Cedofeita, turnul baroc Clerigos si Cais de Ribeira pe malul apei.
• Vizitati Porto si Gaia pentru a degusta cel mai bun vin de porto. Regiunea Alto Douro este un loc aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO, datorita secolelor de viticultura ce au produs un peisaj cultural de o frumusete neasemuita.
• In nord-est se afla capitala medievala a Portugaliei, Guimaraes, un exemplu exceptional de oras medieval ce s-a transformat intr-un oras modern, cu un castel frumos si fostul palat al ducilor de Braganca.
• Admirati o multime de sculpturi in piatra din perioada Paleolitic superior (22.000-10.000 IHr.) in parcul arheologic valea Coa, ce reprezinta cea mai impresionanta exprimare artistica primitiva de acest fel din lume.
• Admirati cultura portugheza in orasul incantator Coimbra, in care se afla una dintre cele mai vechi universitati din Europa, catedrala romanesca Se Velha, catedrala iezuita Se Nova si biserica gotica in care se odihneste primul rege al Portugaliei, Santa Cruz.
• Descoperiti cel mai vechi oras din regiunea Algarve. Construit pe malurile raului Gilhao, asezarea pitoreasca Tavira se lauda cu o primarie cu arcade, un pod roman cu sapte arcade, fortificatii vechi si o plaja.
• Profitati de plajele si apele Portugaliei - scufundari de suprafata si de adancime, windsurfing, schi nautic, pescuit.
• Absorbiti atmosfera spirituala de la Fatima, un important centru de pelerinaj inca din 1917, cand Fecioara Maria a aparut in fata unei multimi de copii. Admirati procesiunea tortelor de pe 13 mai si 13 octombrie.
• Faceti drumetii, alpinism sau mergeti cu canoia in Peneda-Geres, singurul parc national al Portugaliei. Asistati la o cursa de masini sau motociclete pe faimoasa pista Estoril, aflata la scurta distanta de Lisabona, pe coasta Atlanticului.

Nu avem in acest moment hoteluri disponibile la aceasta destinatie