India

India este un taram mistic, cu imagini seducatoare. Hinduismul si ritualurile religioase se reflecta in viata de zi cu zi a locuitorilor. Teritoriul indiei provoaca imaginatia, gazduind o sesime din populatia mondiala.
Istoria sa se intoarce in timp cel putin pana in 2.500 Ihr, cand prima civilizatie cunoscute s-a stabilit de-a lungul raului Indus. Congresul International Indian s-a format in 1885, insa a progresat foarte putin spre independenta, asta pana cand Mahatma Gandhi a inceput politica ne-cooperarii cu britanicii. O istorie atat de bogata a lasat in urma palate, temple si monumente. Cea mai des vizitata parte a Indiei este Triunghiul de Aur. Pe nedrept ostracizate, maretele orase Mumbai si Kolkata au un sarm plin de culoare, in timp ce orasul sfant Varnasi sau templele de la Tamil Nadu sunt locatii vrednice de pelerinaj. Pentru cei care cauta placerile mai lumesti, incercati plajele cu palmieri din Goa. Pentru momentele de solitudine, in India exista munti si dealuri, de la inaltimea Muntilor Himalaya pana la lacuri si izvoare. 
Una dintre fascinatiile Indiei este suprapunerea dintre nou si vechi. „Valea de Silicon” din Bengalore face parte din cea mai mare democratie din lume tot la fel de mult ca si vechile sate izolate. Nimic in aceasta tara nu este previzibil. Va puteti astepta doar la neasteptat, care vine in multe forme. 
Merita sa verificati datele unor festivaluri – puteti fi atrasi sau oripilati de haosul care le inconjoara. In mai/iunie nu exista niciun festival, iar sezonul de nunti este intre noiembrie si martie, cand aveti sansa sa vedeti cel putin o procesiune pe strazi. 
Principalele atractii turistice
• Descoperiti cele doua fete ale orasului Delhi - New Delhi este un oras modern, cu arhitectura Lutyens, iar Old Delhi are o vechime d ecateva secole, cu stradute inguste, temple si bazaruri. Vizitati Fortul Rosu, Jama Masjid (cea mai mare moschee din India) si turnul Qutab Minar.
• Descoperiti \'Triunghiul de Aur\'. Delhi se afla la centru. In sud-est se afla Agra si Taj Mahal, iar in sud-vest, in Rajasthan, se afla Jaipur, \'Orasul Roz\'. Vizitati Palatul de Chihlimbar si Palatul Vanturilor. La est de triunghi se afla Khajuraho, cu faimoasele sale frize.
• Vizitati cel mai romantic oras din Rajasthan, Udaipur, construit in jurul lacului Pichola, numit si \'Venetia din Est\'.
• Vizitati statille de deal, care va ofera scapare de caldura campiilor. La mai putin de 320km de Delhi se afla Shimla. Statia pentru Calcutta este Darjeeling, iar pentru Chennai, este Kodaikanal.
• Admirati campiile cu flori de casmir, piscurile montane inghetate si raurile limpezi. Pe lacul Dal se afla case in barci, unde puteti locui inconjurati de un peisaj ce se apropie de paradisul pe pamant.
• Lasati in urma spereotipurile indiene in Mumbai, capitala statului Maharashtra, un port aglomerat si centrul comercial al Indiei, cu zgarie-nori de otel si sticla. Orasul adaposteste si industria filmului (Bollywood).
• Bucurati-va de plajele Indiei. In Mumbai se afla Juhu si Chowpatti. Goa va ofera cele mai frumoase plaje si statiuni de lux din Aguada. Marina Beach din Chennai este a doua ca marime din lume. Statul Kerala include faimoasa plaja Kovalam.
• Admirati templele taiate in stanca precum cele din Ajanta, care dateaza de cel putin 2000 de ani in urma. Pesterile de la Ellora descriu povestiri religioase de origine hindusa, budista sau jainista.
• La sud de Chennai se afla Madras, al patrulea oras ca marime si capitala Tamil Nadu. Are cateva cladiri inalte si ambianta unui oras de provincie. Vizitati Farul Chennai si bisericile crestine.
• Statul Orissa este faimos pentru templele sale. In Bhubaneswar se afla 500 de temple, inclusiv Lingaraja. In Puni, unul dintre cele patru orase sfinte, are loc in iulie Rath Yatra, cand cand statuile zeilor sunt plimbate pe strada. Konarak este faimos pentru Pagoda Neagra.
• Experimentati desertul Indiei, Jaisalmer din Rajasthan. In ianuarie/februarie are loc Festivalul Desertului. Pushkar gazduieste Targul de Camile.
• Jucati golf pe cel mai inalt teren din lume, la Gulmarg. De aici puteti vedea foarte bine Nanga Parbat, unul dintre cei mai inalti munti din lume. Iarna, Gulmarg devine statiune de schi, completata cu o gondola moderna.
• In insulele Andaman din Golful Bengal puteti face scufundari de suprafata. Arhipelagul exotic are o viata subacvatica bogata, o mare varietate de corali si pesti tropicali.
• Luati \'Trenul de Jucarie\' din Calcutta spre Darjeeling, prin jungla, gradini de ceai si paduri de pin. Din Darjeeling se vede minunat Kanchenjunga (8.586m), al treilea cel mai inalt munte din lume. Sherpa Tenzing s-a nascut si a murit aici, unde se afla si Institutul Montan Indian.

Nu avem in acest moment hoteluri disponibile la aceasta destinatie